Plopsa Indoor Coevorden

Bookmark and Share Print Page

Studio 100, bekend van Kabouter Plop, K-3 en Piet Piraat, opende in 2009 de eerste Nederlandse vestiging van Plopsa Indoor Coevorden. Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving.

Plopsa Indoor is een overdekt themapark naast Center Parcs bungalowpark De Huttenheugte in Dalen. Grontmij begeleidt en ondersteunt de gemeente Coevorden en het Vlaamse Studio 100 bij het plannen, ontwerpen en realiseren van het themapark.

Wervend aanbiedingsboek
Grontmij is al vanaf het acquisitietraject ingeschakeld. De gemeente Coevorden zat namelijk met verschillende Nederlandse gemeenten in de race voor beste locatie. Dankzij de eerste ontwerpen van Grontmij in de vorm van een wervend aanbiedingsboek en een goede afstemming met provinciale vertegenwoordigers en bestuurders, koos Studio 100 voor Coevorden en Grontmij.

Goede contacten in de regio
Voordat het project echt van start kon gaan, moesten vele procedures worden doorlopen. De ruimtelijke onderbouwing en inpassing, infrastructurele aanpassingen en bouwkundige voorbereidingen moesten in het vroegste stadium al in orde zijn. Grontmij is in staat om al deze procedures en adviesdiensten op zeer korte termijn af te leveren. En door onze waardevolle lokale en regionale contacten verlopen procedures om dit project te kunnen realiseren, veel soepeler.

Infrastructuur
Voor een goede toestroom van bezoekers wordt de Reindersdijk in Coevorden verlegd en worden wegen in de directe omgeving verbreed en ingericht als 60 km weg. Nadat de Reindersdijk is verlegd, ontwerpt Grontmij ook de inrichting van de nieuwe toegangsweg naar Plopsa Indoor Coevorden en Center Parcs De Huttenheugte.

Opening
Plopsa Indoor Coevorden opende haar deuren in februari 2009. Tijd voor grenzeloos vertier!

Henk-Jan ten Brink Henk-Jan ten Brink
Projectmanager
+31 6 53 79 49 93

Locatie