Parkeergarage Kralingse Zoom 

Parkeergarage Kralingse Zoom

Bookmark and Share Print Page

De gemeente Rotterdam wil het aantal auto’s in de stad verminderen en de verkeersdoorstroming verbeteren. Daarom schreef ze een aanbesteding uit voor de realisatie van een parkeergarage nabij metrohalte Kralingse Zoom. Grontmij, architect Zwarts en Jansma en aannemer Ballast Nedam kregen de opdracht voor ontwerp en realisatie van een transferium.

Rotterdam wil door middel van de parkeervoorziening auto's aan de rand van de stad opvangen en de automobilist met het openbaar vervoer verder laten reizen naar het centrum of naar andere delen van de stad. Door een vermindering van het aantal auto's en verbetering van de verkeersdoorstroming nemen bovendien luchtvervuiling en geluidshinder in het centrum af.

Hoogwaardige uitstraling
De parkeergarage biedt ruimte aan 860 auto's en krijgt een hoogwaardige uitstraling. Grontmij is onder andere verantwoordelijk voor projectcoördinatie, parkeertechnische advisering, constructie, engineering en begeleiding van de uitvoering.

Duurzaam concept
We namen bovendien initiatief om het concept duurzamer te maken. We onderzoeken bijvoorbeeld mogelijkheden om op het dak van het transferium door middel van zonnecollectoren energie op te wekken en bekijken mogelijkheden voor de realisatie van laadpunten met groene stroom voor elektrische auto's. 

Parkeergarage Kralingse Zoom

Wim van der Heide Wim van der Heide
Senior adviseur Parkeervoorzieningen
+31 6 53 57 34 19

Locatie