Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

10 jun 2010 | PROVADA-blog 3 Onno Zwart: Over gezicht en gezag 

Jaren geleden was ik als adviseur betrokken bij de ontwikkeling van het Stadshart in Amstelveen. Één van de grotere binnenstedelijke vernieuwingsprojecten van ons land. En één van eerste projecten die in PPS-verband werden uitgevoerd en waarin de gemeente daadwerkelijk risicodragend participeerde.
 

Een zeker gemeenteraadslid maakte toen furore met scherpe analyses en beschouwingen. Hem werd een grote toekomst voorspeld. Zelfs toen zijn welbekende krokettenmotie werd aangenomen. Jaren later werd hij premier. Gezaghebbendheid is voor Jan Peter Balkenende acht jaren lang echter geen vanzelfsprekendheid geweest.

Gezag moet je verdienen. Op de PROVADA lopen heel wat bekende gezichten. De een gezaghebbend, de ander niet of niet meer. Meer dan ooit staat geloofwaardigheid in de vastgoedsector voorop. Lees het boek ‘De Vastgoedfraude’. Het kaf is en wordt gescheiden van het koren. Betrouwbare, transparante en kwalitatief overtuigende bedrijven hebben de toekomst.

Het is goed om te merken dat gemeenten, overheden, beleggers en ontwikkelaars Grontmij op dat punt herkennen en waarderen. Ik sprak gisteren een bekende en gezaghebbende ontwikkelende belegger die precies weet hoe hij zich de komende jaren tot de locale overheid wil gaan verhouden. Complexe gebiedsontwikkeling is in zijn ogen alleen maar mogelijk door de bereidheid te tonen zich langdurig te committeren en door samenwerking te zoeken met partners die deskundigheid, degelijkheid en verantwoordelijkheid uitstralen. Grontmij ziet hij als een dergelijke onderneming en haast natuurlijke bondgenoot. De afspraak om door te praten over samenwerking was dus snel gemaakt.

Gezicht en gezag is dus waar het om draait. Grontmij Capital Consultants vierde gisteren met een drukbezocht symposium op de PROVADA haar vijfjarig bestaan. Met niet de minste line up van sprekers waaronder hoogleraar en chief investment officer van APG Angelien Kemna. Die komt niet zomaar. Namens ons allen op de PROVADA: gefeliciteerd Grontmij Capital Consultants!

Zichtbaarheid in de markt en een gezaghebbende reputatie verwerf je natuurlijk eerst en vooral door je projecten. Maar ook door publiciteit. Het is verheugend om te kunnen melden dat we op de PROVADA afspraken hebben kunnen maken met de redacties van meerdere vakbladen die interesse hebben getoond om aandacht te besteden aan de visie van Grontmij op duurzame stedelijke ontwikkeling.

Donderdag alweer de laatste PROVADA-dag. Als het net zo druk wordt als de andere dagen, dan hebben we nog heel wat contacten te gaan. Stuk voor stuk kansen op business en new business. Dat er nog heel wat Amstelveens mogen volgen!

Nieuws en media