Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2011
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2013 >

23 apr 2012 | Met sloop Brunnermond is een nieuw onderstation AkzoNobel gerealiseerd 

De vroegere sodafabriek van AkzoNobel, de Brunnermond, op het Chemiepark Delfzijl wordt gesloopt. Met de sloop van de Brunnermond komen er voedingsverdelers, onderdeel van de installatie, te vervallen die nu de stroomvoorziening van verschillende kantoorgebouwen en werkplaatsen verzorgt. Grontmij is samen met partners betrokken bij het totale saneringsproject van de Brunnermond.
 

Om de verschillende kantoorgebouwen en werkplaatsen wel van stroom te blijven voorzien is er een nieuw onderstation gebouwd. Het onderstation is zo dicht mogelijk bij de verbruikers geplaatst om de nieuwe voedingskabels zo kort mogelijk te houden. Dit in verband met kostenbesparing en spanningsverlies. 

Het in februari 2012 opgeleverde onderstation bestaat uit twee prefab huisjes die op locatie worden ingericht. De prefab huisjes zijn voorzien van twee maal een 10 kV transformator en laagspanningsverdeler. Beide transformatoren zijn geplaatst in aparte compartimenten en staan los van de laagspanningsverdeler in verband met de veiligheid. Het onderstation is inmiddels in bedrijf.

Grontmij heeft in samenwerking met Delesto (energieleverancier Chemiepark), EOS en Imtech het totale saneringsproject van de Brunnermond gerealiseerd. Naast het saneringsproject heeft Grontmij ook voor opdrachtgever AkzoNobel meerdere werkzaamheden uitgevoerd in het kader van de sloop van de Brunnermond.

Nieuws en media

Arend List Arend List
Engineer / ontwerper
+31 6 12 09 80 34

Meer informatie