Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

21 jun 2012 | LSNed en Grontmij succesvol in subsidie innovatieve ontwikkeling Buisleidingenstraat 

De afgelopen maanden hebben LSNed en Grontmij gewerkt aan de indiening van de showcase Buisleidingenstraat bij subsidieverlener SKB. De showcase is gericht op het ontwikkelen van nieuwe functies op en bij de Buisleidingenstraat waardoor er meer ruimte boven de grond ontstaat. De subsidie bedraagt € 100.000,00.
 

De buisleidingenstraat is een ingericht tracé met een lengte van 75 kilometer dat bedoeld is voor het aanleggen van leidingen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen, met tevens een verbinding met de havens van Moerdijk en Zeeland.

Het SKB programma ‘Duurzame ontwikkeling van de ondergrond’ is op 1 februari 2010 gestart. Het programma is bedoeld om meer kennis te genereren over verantwoord gebruik en beheer van ondergrond en praktijkinnovaties voor een duurzame ontwikkeling van de ondergrond te stimuleren. De tenders vormen een belangrijke en bekende nationale bijdrage van onder andere het Rijk voor nieuwe innovatieve projecten in Nederland.

Showcase Buisleidingenstraat
Ondanks dat het vervoer via leidingen reeds de meest duurzame modaliteit is, menen LSNed en Grontmij dat er meer uit te halen is. De ingediende showcase is gericht op het ontwikkelen van nieuwe functies op en bij de Buisleidingenstraat waardoor een maatschappelijke meerwaarde ontstaat voor omgeving of leidingeigenaren. Zo komt er meer ruimte boven de grond voor bijvoorbeeld waterberging, recreatie en natuur. In het steeds voller wordende Nederland is dit van groot belang.

Grontmij heeft inhoudelijke kennis op het gebied van bodem, duurzame ontwikkeling en subsidies ingebracht. De showcase is gezamenlijk opgesteld en bestaat uit meerdere deelprojecten die voldoen aan de eisen van het programmabureau SKB. Inmiddels is LSNed onder andere samen met Grontmij reeds gestart met het totale project dat maximaal € 400.000,00 bedraagt.

Wilt u één van onze specialisten spreken? Vul dan uw gegevens in onderstaand formulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Versturen

Nieuws en media

Ilya Musters Ilya Musters
Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling, Duurzaamheid en Leisure
+31 6 51 01 17 20

Meer informatie