Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

15 mrt 2010 | Grontmij rondt project Sijtwende af 

Grontmij is vanaf 2000 nauw betrokken bij het plan Sijtwende. Het project is een uitstekend voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik; wonen, werken en vervoeren. Afgelopen week zijn de laatste werkzaamheden, het aanbrengen van beplanting, succesvol afgerond.
Sijtwende, een mooi voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik 

Sijtwende bv heeft Grontmij aangesteld als projectadviseur, ontwerper, engineer en hoofdaannemer van de inrichting van de openbare ruimte en aansluitende werken. Het plan integreert de aanleg van de Norah (Noordelijke Randweg Haagse Regio) met de inrichting van een gebied voor circa 700 woningen en kantoren tussen de plaatsen Leidschendam en Voorburg. Een prachtig voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik.

Kwalitatief hoogwaardig openbaar gebied
Grontmij zorgde voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van het openbare gebied, geheel in overeenstemming met de door derden gerealiseerde woningen. Er is veel aandacht besteed aan de engineering van het bouw- en het woonrijp maken. Onze betrokkenheid begon al bij de technische en financiële toetsing op de stedenbouwkundige plannen. Een flexibele aanpak gaf ruimte voor wisselende wensen en eisen waardoor tijdens de realisatie nog wijzigingen doorgevoerd konden worden.

Naast de woningen en kantoren is er ruimte voor de herplaatsing van de twee lokale scoutingverenigingen, atelierwoningen, een politiebureau en een brandweerkazerne.

Enthousiasme over woonwijk
De afgelopen jaren is een gewilde en unieke woonwijk ontstaan waar de bewoners met plezier wonen. Tijdens de laatste werkzaamheden kwamen de buurtbewoners spontaan naar ons toe om te vertellen hoe mooi ze het project vinden.
Berry Heikoop
Projectleider
+31 6 53 22 92 11
Huib van Os
Accountmanager
+31 6 51 40 08 07