Nieuws en medi 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

7 mrt 2012 | Grontmij en LSNed in Het Klokhuis 

Vanavond staat LSNed (de buisleidingenstraat) centraal in een aflevering van Het Klokhuis. Het programma wordt tussen 18:25 en 18:40 uur op Nederland 3 uitgezonden.
 

LSNed beheert een ondergronds obstakelvrij leidingentracé tussen de industriecomplexen Rotterdam en Antwerpen. Boven de grond is haast niets te merken van de 230 miljoen ton aan vloeistoffen, water, gassen en data die jaarlijks ondergronds passeert. LSNed neemt hiermee ruim eenderde van de jaarlijkse import vanuit de Rotterdamse haven op zich. Dat vraagt om een goede up-to-date organisatie.

Grontmij ondersteunt
Grontmij ondersteunt LSNed op verschillende fronten. Onze afdeling Datamanagement & Monitoring wint voor LSNed al jarenlang gegevens in. Grontmij GIS & ICT helpt LSNed bij de implementatie van een organisatiebreed GIS. Voor het webgis is GeoWeb ingezet.

GeoWeb
GeoWeb is een gezamenlijk product van Grontmij Nederland en Esri Nederland, en biedt een totaaloplossing voor het beheer en inrichten van mooie, snelle viewers en gebruiksvriendelijke workflows. Ook voor veldinspecties en toezicht bij de aanleg van nieuwe leidingen gaat GeoWeb binnenkort een grote rol spelen. Momenteel ontwikkelen we speciaal voor LSNed een state-of-the-art oplossing op de iPad, gebaseerd op HTML5. Verder geven we op uiteenlopende gebieden advies.

Inspectiehelikopter
De uitzending vanavond wordt gepresenteerd door Maurice Lede, die voor de opnames onder andere meevloog met een inspectiehelikopter. Ook neemt het camerateam een kijkje onder de grond door af te dalen in de spreidingskelder van de bijna 2 kilometer lange tunnel onder het Hollands Diep. In de aflevering van 7 maart wordt de organisatie achter de buisleidingenstraat op een aansprekende en  laagdrempelige manier in beeld gebracht. Dit maakt de uitzending interessant voor jong en oud.

De uitzending is ook terug te vinden via www.lsned.nl en via twitter.com/LSNed_nu.

Nieuws en media

Kirsten Culp Kirsten Culp
Projectleider GIS
+31 6 51 00 05 54