Engelenstrand 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

1 jul 2010 | Grontmij wint tweede prijs met inrichtingsvisie Engelermeer 

Grontmij’ers Taco de Marie en Joost Barendrecht hebben in de jaarlijks terugkerende prijsvraag van het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) de tweede prijs behaald met hun visie op de toekomstige inrichting van het recreatiegebied Engelermeer.

 
Het BAI wil bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit in ’s-Hertogenbosch en de regio via een brede publieke discussie over architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur en beeldende kunst. Eén van de methoden die ze hiervoor hanteert, is het uitschrijven van ideeënprijsvragen. De prijsvraag in het kader van de Dag van de Architectuur (afgelopen zaterdag 26 juni) bestond uit twee deelopdrachten: een landschappelijke visie voor de inrichting van het recreatiegebied en een ontwerp voor een nieuw te bouwen watersportpaviljoen in het gebied. Uit de anonieme inzendingen kwam tweemaal het Bossche bureau Tarra als eerste uit de bus.
 
Duurzaamheid en C2C
Grontmij heeft alleen ingeschreven voor de gebiedsvisie. Omdat onze kracht in gebiedsontwikkeling ligt, dachten we hier een goede kans te maken. Als kernthema is gekozen voor duurzaamheid en de C2C filosofie, wat leidde tot samenwerking met het Eindhovense bureau Evoke. Het basisconcept is vertaald naar het beeld van 'het strand dicht bij huis'. Vandaar ook de naam van onze inzending: het Engelenstrand. Hiermee wonnen we de tweede prijs en een geldbedrag van € 2.000,-. Wij denken graag verder mee met de gemeente ’s-Hertogenbosch over de toekomst van het Engelermeer.

Engelenstrand