Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2010
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2012 >

9 dec 2011 | Grontmij verricht onderzoeken voor hoogspanningsverbinding Borssele-Tilburg 

Grontmij is gevraagd een groot aantal onderzoeken uit te voeren ter voorbereiding op de geplande aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg.
 

Uitbreiding van het energienetwerk
Om aan toenemende vraag naar energie te voldoen worden ondermeer in Zeeland nieuwe energiecentrales gebouwd. Daarnaast is natuurlijk een betrouwbaar netwerk nodig voor het transport en de distributie van de energie. De geplande nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Borssele en Tilburg gaat een belangrijke schakel vormen in dat netwerk. In opdracht van TenneT bereidt Grontmij de aanleg van die hoogspanningsverbinding voor door het uitvoeren van een breed scala aan onderzoeken.
 
Het project Zuid West 380 kV
Het project Zuid West 380kV omvat de realisatie van een nieuwe, bovengrondse 380 kV verbinding tussen het bestaande verdeelstation Borssele en het nieuw te bouwen station Tilburg. Hiervoor zullen 329 nieuwe masten geplaatst worden en zullen diverse tussenstations aangepast worden. Ter voorbereiding op de engineering en eventueel te doorlopen planologische procedures zijn onderzoeken nodig op het gebied van cultuurtechniek, geohydrologie, grondmechanica, landmeetkunde, milieuhygiëne, geotechniek, explosieven en weerstandmeting.

Rol Grontmij
Grontmij levert voor het project Zuid West 380 kV adviseurs en veldwerkers die de verschillende onderzoeken zullen uitvoeren. Daarnaast leveren we een projectcoördinator die de Grontmij-onderzoeken coördineert evenals alle overige onderzoeken ten behoeve van techniek en vergunningen. In deze rol zal de coördinator twee dagen in de week gedetacheerd worden op de projectlocatie in Bergen op Zoom.


Nieuws en media

Wout Nijhoving Wout Nijhoving
Adviseur
+31 6 10 14 21 25