Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2010
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2012 >

19 dec 2011 | Grontmij ondersteunt gemeente Echt-Susteren bij het digitale RO-proces 

De gemeente Echt-Susteren heeft in het laatste kwartaal van 2011 dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van Jeroen Muller van Grontmij op het gebied van digitale RO-processen. De gemeente besteedt het maken van ruimtelijke plannen volledig uit. Er was echter geen uniformiteit in de voorwaarden die door de projectleiders RO aan de bureaus werden gesteld aan de digitale oplevering van de plannen.
 

Jeroen Muller heeft de gemeente begeleidt door het controleren en aanvullen van het handboek bestemmingsplannen voor de digitale aspecten, het vastleggen van het werkproces voor de werkzaamheden op het gebied van (digitale) ruimtelijke ordening en het verzorgen van een praktische workshop voor een aantal medewerkers van de gemeente over het digitale RO-proces.

Lessen
Belangrijke lessen uit deze ondersteuning zijn het maken van duidelijke afspraken met de bureaus, levering van de digitale planversie in een vroeg stadium van het RO-proces en optimaal gebruik maken van de hulpmiddelen (Validator, Stroomlijn, PlanpROces Light) om de geleverde digitale plannen te controleren. Omdat er bij de gemeente Echt-Susteren ook in de toekomst behoefte is aan ondersteuning bij het digitale RO-proces zal Grontmij de gemeente op afroep blijven ondersteunen bij vragen op dit gebied.

Nieuws en media

Jeroen Muller
Adviseur GIS & ICT
+31 6 200 13 110

Meer informatie