Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

20 jun 2012 | Persbericht: Grontmij krijgt opdracht hydrobiologische monitoring voor 9 waterschappen 

Grontmij gaat in opdracht van AQUON de komende 3 jaar, met de optie van verlenging met 1 jaar, hydrobiologische monitoring uitvoeren voor 9 waterschappen in Nederland.
 

De hydrobiologische werkzaamheden die niet door AQUON zelf uitgevoerd worden, zijn Europees aanbesteed in 7 percelen. Grontmij heeft deels zelfstandig en deels in combinatie met de onderzoeksbureaus Koeman en Bijkerk en Bureau Waardenburg ingeschreven. Grontmij gaat 5 van de 7 percelen uitvoeren.

Grontmij verzorgt voor AQUON hydrobiologisch onderzoek op het gebied van veldwerk en bemonstering, plantenopnames, determinatie van kleine waterdieren, algen en kiezelwieren, ecologische waterkwaliteitsbeoordeling en rapportage.

Het onderzoek naar planten, kleine waterdieren en algen behoort tot biologische monitoring. Monitoring is nodig bij alle in Nederland gangbare ecologische beoordelingssystemen. Deze beoordeling geeft inzicht in de ecologische kwaliteit van het onderzochte water.

AQUON

Van links naar rechts: Hans van der Goes (directeur, Van der Goes en Groot), Martien Meijer (directeur, Bureau Waardenburg BV), Jeroen Rijnhart (divisiedirecteur Water & Energy, Grontmij), Piet-Hein Kolff (directeur, AQUON) en Karin Fockens (directeur, Koeman en Bijkerk bv)

Wilt u één van onze specialisten spreken? Vul dan uw gegevens in onderstaand formulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Versturen

Nieuws en media

Michiel Wilhelm Michiel Wilhelm
Hoofd Ecologie
+31 6 53 43 89 65
Janniene Verheij Janniene Verheij
Adviseur communicatie Energie en Stedelijke gebiedsontwikkeling
+31 88 811 60 70

Meer informatie