Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2015
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2017 >

3 mei 2012 | Grontmij adviseert bij ontwerp Watercampus in Leeuwarden 

De Watercampus in Leeuwarden breidt uit met een nieuw gebouw voorzien van laboratoria en kantoren. Grontmij adviseert opdrachtgever Leeuwarden op het gebied van installatietechniek, brandveiligheid en bouwfysica. Tevens is Grontmij geselecteerd als adviseur Duurzaamheid.
 

Bij de uitbreiding van de Watercampus speelt duurzaamheid een zeer belangrijke rol. De Watercampus draagt bij aan het realiseren van het duurzaamheidbeleid van de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden en is het voorbeeldproject voor andere initiatieven in de regio. Grontmij adviseert op het gebied van duurzaamheid met als doel om te komen tot een Breeam Excellent certificaat. BREEAM is een gecertificeerde methodiek voor het meten van de duurzaamheid van gebouwen.

De Watercampus is een toonaangevend internationaal technologiecentrum en bestaat uit het kennisinstituut Wetsus en ongeveer twintig andere waterbedrijven. Leeuwarden heeft de ambitie uit te groeien tot dé Europese hoofdstad op het gebied van watertechnologie. De Watercampus biedt huidige en toekomstige generaties wetenschappers en ondernemers alle voorwaarden om kennis te bundelen en innovatie mogelijk te maken.

In maart zijn de gemeente Leeuwarden en Grontmij dagwinnaar geworden van de NRG Battle met de Watercampus als case. De NRG Battle is een jaarlijkse internationale studentencompetitie op het gebied van energie. De studenten werkten aan een oplossing voor een duurzame waterketen in het Watercampusgebouw, waarbij het overschot aan energie wordt gebruikt voor het reinigen van water. Grontmij gaat kijken hoe de innovatieve ideeën van de studenten gebruikt kunnen worden in het echte ontwerp voor de Watercampus.

Wilt u één van onze specialisten spreken? Vul dan uw gegevens in onderstaand formulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Versturen

Nieuws en media

Riny van den Hengel
Hoofd Installatietechnologie
+31 6 51 53 43 86
Ditmar van Diggelen Ditmar van Diggelen
Adviseur communicatie Water en Mobiliteit
+31 6 22 24 70 85

Meer informatie