Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2011
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2013 >

26 apr 2012 | Grontmij Nederland stelt nieuwe reductiedoelstellingen CO2 vast 

Grontmij vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Daarom hebben we per scope onze CO2-reductiedoelstellingen opnieuw vastgesteld.
 

Sinds 2009 zijn wij ons bedrijf steeds verder aan het verbeteren met hulp van de inventarisatie van verbruiksgegevens voor onze kilometers en het energieverbruik op kantoor, met onder andere onze energy profilers. Door gebruik te maken van onze ervaring en expertise van energiereductiemaatregelen zijn de huidige CO2-reductiedoelstellingen geformuleerd en zijn de te nemen maatregelen vastgesteld.

Onze nieuwe CO2-reductiedoelstellingen zijn:

Scope

2015

Scope 1: Directe uitstoot - gasverbruik op kantoor, en brandstofverbruik van Grontmij-auto's

- 15%

Scope 2: Indirecte uitstoot - elektriciteit, vliegreizen, zakelijke kilometers met privéauto's

- 40%

Scope 3: Overige indirecte energie – openbaar vervoer en woon-werkverkeer

0%

 De doelstellingen betreffen de reductie per werknemer (FTE) in 2015 ten opzichte van 2009. De doelstellingen voor de tussenliggende jaren hebben we bepaald op basis van een evenredige voortgang ten opzichte van 2011. Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van onze CO2-reductiedoelstellingen en de te nemen maatregelen.

People Planet Profit
Grontmij heeft duurzaamheid verankerd in haar bedrijfsvoering en probeert continu haar eigen prestaties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen te verbeteren . Bij het realiseren en ontwerpen van projecten nemen wij maatregelen om negatieve milieueffecten tijdens de uitvoering of op de lange termijn te beperken. De gevolgen voor people, planet en profit worden door ons telkens zorgvuldig afgewogen.