Nieuws en media 

Nieuwsarchief

Bookmark and Share Print Page
 1. < 2011
 2. JAN
 3. FEB
 4. MRT
 5. APR
 6. MEI
 7. JUN
 8. JUL
 9. AUG
 10. SEP
 11. OKT
 12. NOV
 13. DEC
 14. 2013 >

5 mrt 2012 | Boombeheer gemeente Nuenen overzichtelijk geregeld 

Voor het onderhoud van de bomen heeft de gemeente Nuenen onlangs de begeleidingssnoei aanbesteed. Grontmij ondersteunt de gemeente met de informatievoorziening richting de aannemer die de snoeiwerkzaamheden uitvoert.
 

De gegevens met betrekking tot het boombeheer, zoals  de puntlocatie, het sortiment, de hoogteklasse (conform RAW) en alle gebreken en bijbehorende maatregelen die zijn opgenomen tijdens de recent uitgevoerde boomveiligheidsinspectie (VTA), zijn opgenomen in de dg DIALOG beheerdatabase van de gemeente. Op basis van het Bestek Onderhoud Bomen is in samenspraak met de gemeente Nuenen door Grontmij een lijst met te snoeien de bomen samengesteld. Op basis van deze lijst zijn een aantal PDA’s (handheld) ingericht waarin de voor de snoeiwerkzaamheden benodigde informatie zijn overgenomen. Hiermee beschikken de snoeiers van de aannemer en de voorman van de gemeente op eenvoudige wijze over de juiste informatie.

GPS
Met behulp van de GBK en de ingebouwde GPS kunnen de bomen worden geïdentificeerd. Op basis van de grafische weergave is voor iedere boom in één oogopslag te zien welke maatregel van toepassing is. Omdat in de PDA's alle gemeentelijke bomen zijn opgenomen kan de aannemer de gemeente op een uniforme wijze informeren over afwijkingen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij acuut gevaarlijke bomen of bomen die ernstige gebreken vertonen. Naast de PDA's heeft de aannemer de beschikking over een Excel-bestand en een set met kaarten. Na afloop van de snoeironde worden voor alle bomen waarvoor snoeiwerkzaamheden zijn uitgevoerd de maatregelen in dg DIALOG afgemeld. Voordeel van deze werkwijze is dat zowel de gemeente Nuenen als de aannemer die de snoeiwerkzaamheden uitvoert over eenduidige gegevens beschikken die ook onder moeilijkere omstandigheden te raadplegen zijn.

Nieuws en media

Gijsbrecht Rietbroek Gijsbrecht Rietbroek
Adviseur GIS & ICT
+31 6 51 74 62 09

Meer informatie